ויטמין C לפנים

נוגד חימצון חזק אשר גורם לעור הפנים להיות חלק ובוהק יותר

ויטמין סי נחשב לויטמין אגדי בעולם הטיפול בעור הפנים. למעשה, חלק אומרים שזה הגביע הקדוש לכל הדברים הקשורים לעור הפנים, ומסיבה טובה. נוגד החימצון והדלקות המדהים הזה, ידוע ביכולתו לשפר את מרקם עור הפנים, לשמור עליו לח, ולמזער את סימני הזקנה.

אתם יכולים לקבל ויטמין סי מפירות וירקות, אך אלו אינן הדרכים היחידות בהן אתם יכולים להנות מהתועלת הנהדרת של ויטמין סי לעור הפנים שלכם – מרבית תכשירי הקוסמטיקה מכילים ויטמין סי. מחקרים הראו שכאשר זה מגיע לטיפול בעור הפנים – מריחה על העור יעילה יותר מאשר אכילת ויטמין סי. 

הוספת ויטמין סי לשגרת הטיפוח היומי שלכם יכולה לעזור לעור הפנים שלכם להיות בוהק יותר, וגם להגן עליו מפני נזקי עור כמו חשיפה לשמש ורדיקלים חופשיים מסוכנים. נוגד החימצון החזק הזה משומש באופן רגיל בסרומים, קרמים ושמנים לעור הפנים.

בחורה מורחת משחה על הפנים

כיצד ויטמין סי עוזר לטיפול בעור הפנים

ויטמין סי, הידוע גם כחומצה אסקורבית, הוא נוטריינט מסיס במים אשר לו תפקיד חשוב בשמירה על בריאות העור. ויטמין סי למריחה על העור הוכח כבעל תעלות רפואיות מגוונות הודות לתכונותיו הייחודיות: הוא נוגד חימצון, נוגד הזדקנות ונוגד פיגמנטציה. לנוטריינט החשוב הזה תועלות רבות לעור הפנים (יעיל יותר עם תכשיר נוסף כמו שמן מורינגה לעור הפנים או קולגן) עם הפוטנציאל ל:

כיצד להשתמש בויטמין סי לטיפוח עור הפנים

בין אם העור שלכם יבש, שמנוני או שילוב של שניהם, ויטמין סי יועיל מאוד לבריאות העור שלכם, ויעזור לו להיראות בריא וצעיר יותר. יש שתי דרכים לצרוך ויטמין סי: לאכול אותו או למרוח אותו ישירות.

אכילת ויטמין סי

מאכלים עשירים בויטמין סי כמו תפוזים ופירות יער, הם בעלי איכויות מועילות מאוד לבריאות. בעוד שזה נכון שאתם יכולים לקבל המון ויטמין סי מאכילת פירות וירקות, אכילת ויטמין סי לא בהכרח תספק מספיק מהנוטריינט על מנת ליצור שיפור נראה לעין בעור הפנים.

בגלל שהויטמין סי נאכל, יש מספיק ממנו על מנת להגיע לשכבות התחתונות של העור, אך לא מספיק על מנת להגיע לשכבות העליונות של העור. כמה שזה טעים, אכילת אוכמניות כנראה לא תתן לעור הפנים שלכם מראה צעיר וזוהר (אפילו אם זה נהדר לשאר הגוף שלכם), לכן ישנה את האופציה של מריחת ויטמין סי באופן ישיר על עור הפנים.

מריחת ויטמין סי באופן ישיר על עור הפנים

מריחת ויטמין סי ישירות נספגת בשכבה העליונה ביותר של העור, ומאפשרת לויטמין הסי לעבור מיד על הפיכת העור לרך וחלק, המעטת קמטים וכתמים שחורים, והגנה מפני רדיקלים חופשיים מזיקים. 

ברוב הקרמים והסרומים לטיפול בעור הפנים יש ויטמין סי. סרומים יותר מרוכזים מקרמים, וקל יותר לעור לספוג אותם, לכן רוב המומחים לעור הפנים ימליצו על סרום ויטמין סי.

לפעמים, פחות זה יותר. מחקרים רבים מראים שויטמין סי מטפל בעור הפנים בצורה הטובה ביותר כאשר משתמשים בו בצורת סרום למריחה ישירה. אפילו סרומים המכילים אחוז נמוך (פחות מ – 1%) של ויטמין סי עדיין יספקו כמות נוגדי חימצון טובה לעור.

מוכנים להוסיף ויטמין סי לשגרת הטיפוח היום – יומית שלכם? שגרת הטיפוח שלכם צריכה לכלול את הדברים הבאים:

לפני שאתם מכסים את כל הפנים בויטמין סי, נסו סרום בעל ריכוז נמוך על נקודה קטנה בפנים כדי לראות כיצד העור שלכם מגיב. ייתכן ותחושו בעקצוץ קל, אך זה נורמלי. אם אתם חשים משהו יותר רציני, הפסיקו להשתמש במוצר וצרו קשר עם רופא העור שלכם.

באיזה תדירות יש להשתמש בויטמין סי?

בשביל לקבל את התוצאות הטובות ביותר, מירחו וויטמין סי פעם – פעמיים ביום – בבוקר ולפני השינה. אחרי שאתם מורחים סרום ויטמין סי, מירחו קרם לחות המגן על העור מפני השמש (עם SPF). מלאו אחר ההוראות שעל קופסאת המוצר, כיוון שההוראות יכולות להיות שונה בין מוצר למשנהו. במידה והעור שלכם רגיש מדי למריחה יום – יומית, התחילו עם מריחה של ריכוז נמוך פעמים ספורות בשבוע, וכך תבנו סף גירוי גבוה יותר.

יתרונות

לויטמין סי היתרונות הבאים:

מקטין את העיגולים השחורים מתחת לעיניים

כאשר מופיעים לכם עיגולים שחורים מתחת לעיניים אחרי לילה או שניים של שינה גרועה, אתם למעשה רואים את רשת עלי הדם הפועלת מתחת לעור שלכם. 

במחקר קליני קטן שנערך, החוקרים ראו כי ויטמין סי עוזר להקטין את העיגולים השחורים מתחת לעיניים על ידי חיזוק העור העדין שמתחת לעין. נוגדי החימצון שבויטמין סי הופכים את העור לעמיד ואלסטי יותר, מה שעוזר להסתיר את כלי הדם שתחתיו.

מגביר ייצור קולגן

ויטמין סי הוא חיוני ביותר ליצירת קולגן בגוף. קולגן הוא אבן הבניין של העור, השיער (בשילוב אבץ לשיער), השרירים והגידים, והוא שומר על עור הפנים חלק וצעיר. ככל שאנו מתבגרים, ייצור הקולגן בגופנו הופך איטי יותר, מה שגורם לעור להיות ״נפול״ יותר.

כאשר מורחים ויטמין סי ישירות על עור הפנים הוא מגביר את ייצור הקולגן וייצור האלסטין [1], אשר עוזר לעור להישאר מתוח ומוצק. מריחת ויטמין סי עוזרת למנוע הזדקנות מוקדמת של עור הפנים, להחזיר אליו את המראה הצעיר והחי ולגרום לו להיות בעל מרקם רך וחלק.

מטפל בהיפרפיגמנטציה

היפרפיגמנטציה, שזה מצב המאופיין בהופעת כתמים כהים על העור, נגרם בעיקר מחשיפת יתר לקרניים האולטרה סגולות (קרני UV) של השמש, ומלחצים חיצוניים. זה אמנם לא מזיק, אך היפרפיגמנטציה יכול לגרום למראה זקן יותר. 

מחקר אחד מצא שנוגדי החימון בויטמין סי הם שחקן מרכזי במזעור הופעת הכתמים הכהים וסימני הזדקנות הנגרמים עקב חשיפה לשמש. ויטמין סי עוזר לעכב ייצור טירוזינאז, אנזים שעוזר בייצור מלנין, ובכך מונע היפרפיגמנטציה.

ויטמין סי אינו משפיע על צבע העור – הוא לא יגרום לעור בו יש פיגמנטציה כהה שאופן טבעי לדהות, אלא רק להיכן שיש כמות לא רגילה של מלנין הנגרמת מחשיפה לשמש.

שומר על לחות העור

ללא לחות מספקת, האפידרמיס (השכבה העליונה של העור) מתחילה להתייבש, מה שגורם לגירודים, קילופים והזדקנות מוקדמת. שמירה על לחות העור היא הכרחית לעור בעל מראה צעיר ובריא. 

למזלנו, הוכח באופן מדעי כי ויטמין סי עוזר לשמור על מים בעור, ובכך שומר עליו רך ודשן ומונע ממנו להפוך לשומני או יבש מדי. מדענים הראו כי מי שמורח סרומים וקרמים המכילים ויטמין סי עורו לח יותר, אלסטי וחזק יותר באופן משמעותי.

ממזער אדמומיות

כתמים, גוונים לא זהים של העור ועור אדום הם תוצאה של מספר גורמים, ביניהם דלקות של העור כמו אקזמה, חשיפה לשמש, הורמונים ובעיות רפואיות. 

אינכם חייבים לחיות עם עור אדום, הודות לויטמין סי. מחקרים רבים הראו שויטמין סי ממזער אדימות של העור הודות לתכונות הנוגדות דלקתיות ותכונות הנוגדות חימצון שלו. ויטמין סי עוזר לטפל בנזקים של נימים הגורמים לעור אדום, ובכך ליצור עור חלק יותר בעל גוון אחיד יותר.

כבר החל מחקר בשימושים עתידיים בויטמין סי

מאמצים ממושכים נעשים על מנת לחקור את התועלות של ויטמין סי, כמו ההשפעה שלו על התארכות השיער, ריפוי פצעים, הזדקנות עור כתוצאה מעישון, צלקות וסימני מתיחה.

סיכונים

ויטמין סי הוא די בטוח בין אם נאכל או בין אם מורחים אותו ישירות על עור הפנים. עם זאת, יש בעלי עור רגיש או בעלי אלרגיות שעלולים לראות הצהבה של העור היכן שנמרח ויטמין סי.

אנשים מסוימים יכולים לחוש הפרעות כמו עקצוצים, גירודים ויובש אחרי מריחה של ויטמין סי. ניתן לפתור זאת על ידי מריחת שכבת קרם לחות על שכבת סרום ויטמין סי, בנוסף לשימוש בקרם לחות באופן יום – יומי. אם העור שלכם רגיש, אתם יכולים להתחיל עם סרום בעל ריכוז נמוך של ויטמין סי על מנת לראות כיצד העור שלכם מגיב לו. 

לא משנה מה סוג העור שלכ, זה חשוב לנסות ויטמין סי לפני שהופכים אותו לחלק משגרת הטיפוח היום – יומית שלכם. התחילו במריחת ויטמין סי כמה פעמים בשבוע, ולאט לאט החלו להעלות את התדירות מה אתם מורחים ויטמין סי באופן ישיר על עור הפנים על מנת להימנע מאדמימות או הפרעות העלולות להיגרם ממריחה בתדירות גבוהה עם תחילת השימוש.

ויטמין סי

מילה לסיום

ויטמין סי הוא אחד הרכיבים אותו חקרו הכי הרבה כשזה מגיע למוצרי טיפוח עור הפנים. כשאתם צעירים, רמות הנוטריינט נוגד החימצון הזה בעור שלכם רבות, אך הן יורדות באופן טבעי ככל שמזדקנים. מוצרי טיפוח המכילים ויטמין סי כמו סרומים וקרמים יכולים להיות תוספת נהדרת שתגרום לעור שלכם להרגיש בריא יותר וזוהר יותר, ובעל גוון אחיד יותר. 

כאשר אתם קונים סרום ויטמין סי, חפשו את הבקבוקים הכהים. ויטמין סי נשבר כאשר הוא נחשף לאור ואוויר, לכן בקבוקי זכוכית כהים עוזרים לשמור על טיב ויציבות הויטמין סי.

נטע לוי
נטע לוי
נטע מביאה גישה הוליסטית לאימוץ אורח חיים בריא יותר. היא עזרה למאות אנשים לשנות את הרגלי התזונה שלהם ולאמץ תפריט בריא ונכון יותר בהתאם ליעדים אותם רוצים להשיג.
עשוי לעניין אותך..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.