כלורלה היא סוג של אצה הגדלה במים מתוקים. היא נקראת לעיתים עשב ים. משתמשים בכלורלה בגלל הערך התזונתי שלה והסגולות הרפואיות שלה.
כלורלה היא מקור טוב לחלבונים, שומנים, פחמימות, סיבים, כלורופיל, ויטמינים ומינרלים. רוב הכלורלה הנמכרת בחנויות גודלה ביפן או טאייוואן. שם, הם מכינים טבליות או טיפות מהכלורלה.
כלורלה עוזרת למניעה של רמת ברזל נמוכה בזמן הריון. היא גם עוזרת לדיכאון, כאבי מחזור, פיברומיאלגיה, כולסטרול גבוה ועוד. עם זאת, חשוב לציין שאין מידע מדעי התומך בשימושים אלו.
שימושים ואפקטיביות הכלורלה
ייתכן שאפקטיבי עבור רמת ברזל נמוכה בזמן הריון. כלורלה מכילה כמויות קטנות של ברזל. נטילת כלורלה מקטינה את הסיכויים לאנמיה הנגרמת ממעט מדי ברזל בגוף במהלך הריון.
אנשים נוטלים כלורלה עבור דברים נוספים, אך אין מספיק מידע בכדי לומר אם היא אכן עוזרת.
תופעות לוואי
כאשר נוטלים דרך הפה: כלורלה בטוחה מאוד לנטילה דרך הפה אם עושים זאת 2 – 3 פעמים בחודש. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר כוללות שלשולים, בחילות, גזים, צואה ירוקה וכאבי בטן. כלורלה יכולה לגרום לעור להיות רגיש במיוחד לשמש. אל תשכחו לשים קרם הגנה כאשר אתם מסתובבים בחוץ, במיוחד אם העור שלכם בהיר.
כאשר מורחים על העור: אין מספיק מידע על מנת לדעת אם כלורלה בטוחה לשימוש כזה, או מה יהיו תופעות הלוואי.
יש לנקוט בזהירות במקרים הבאים
בכל מקרה לפני נטילת כל תוסף כדאי להיוועץ ברופא או רוקח בפרט במקרים הבאי:
הריון: כלורלה כנראה בטוחה אם נלקחת החל מהטרימסטר השני ועד לשבוע 28.
הנקה: אין מספיק מידע על מנת לדעת אם כלורלה בטוחה לשימוש בזמן הנקה. הישארו בטוחות, ואל תטלו כלורלה בזמן ההנקה.
אלרגיה לעובש: כלורלה יכולה לגרום לתגובה אלרגית אצל אנשים האלרגים לעובש.
מערכת חיסונית מוחלשת: כלורלה יכולה לגרום לבקטריות ״רעות״ להשתלט על המעיים של אנשים בעלי מערכת חיסונית מוחלשת. נקטו בזהירות אם המערכת החיסונית שלכם מוחלשת.
רגישות ליוד: כלורלה עלולה להכיל יוד. כלורלה יכולה לגרום לתגובה אלרגית אצל אנשים הרגישים ליוד.
שילוב עם תרופות אחרות
היזהרו עם השילובים הבאים:
וארפרין וכלורלה
כלורלה מכילה כמויות גדולות של ויטמין K [1]. ויטמין K עוזר לגוף להקריש דם. וארפרין נלקח על ידי אנשים המשתמשים בו להאטת קרישת הדם. כלורלה עלולה להחליש את השפעת הוארפרין. בידקו את הדם שלכם באופן קבוע. ייתכן שכמות הוארפרין שאתם לוקחים צריכה להשתנות.
תרופות אשר גורמות לרגישות לשמש וכלורלה
תרופות מסוימות הופכות את העור לרגיש יותר לשמש. כלורלה גם עלולה לגרום לעור להפוך לרגיש יותר לשמש. שימוש במוצרים אלו יחד יכול להגביר את הסיכונים שבחשיפה לשמש ולגרום לכוויות, שלפוחיות וגירוי של העור כאשר נחשפים לשמש. אל תשכחו לשים קרם הגנה או בגדים ארוכים כאשר אתם מבלים זמן רב בשמש.
כמויות שיש ליטול
כלורלה משומשת לרוב על ידי מבוגרים במנות של 3 – 10 גרם בנטילה דרך הפה באופן יום – יומי למשך 2 – 3 חודשים. דברו עם הרופא שלכם על מנת לבדוק מה הכמות הספציפית הטובה עבורכם.
קחו בחשבון שמוצרי כלורלה שונים זה מזה בדרך בה גודלו, נאספו ועובדו. כלורלה יבשה יכולה להיות מ – 7% – 88% חלבון, 6% – 38% פחמימות ו – 7% – 75% שומן.