הפרופיל התזונתי של הבגט משתנה בהתאם אם הוא עשוי מקמח מזוקק או מקמח מלא ואילו רכיבים מוספים לתערובת כמו למשל ציפוי הבגט או טעם מיוחד.
הבגט הצרפתי המסורתי נאפה עם קמח מזוקק, שזו לא האפשרות הבריאה ביותר. דגנים מזוקקים, כמו אלה שבלחם לבן ובבאגטים, הינם פחמימות פשוטות שגורמות לעודף סוכר בדם לאחר אכילתן. לאחר מכן פחמימות אלו מאוחסנות בגוף כשומן.
מומלץ להחליף את הדגנים המעובדים בתזונה בדגנים מלאים מכיוון שהם מספקים מינרלים וויטמינים כמו מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B, ברזל, ונחושת וגם סיבים תזונתיים. סיבים מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול, משפרים את בריאות הלב ומפחיתים את הסיכון להשמנה, סוכרת מסוג 2 ושבץ מוחי. יתרה מזאת, האיגוד לבריאות הלב קובע כי גרסאות מדגנים מלאים של לחמים כמו באגטים מכילים פחות קלוריות ופחות סוכר בהשוואה לאלו מקמח מזוקק.
ערך תזונתי של בגט
בגט – ערכים תזונתיים ל-100 גרם
קלוריות | 229 |
חלבונים | 7 גרם |
פחמימות | 47.5 גרם |
שומנים | 1 גרם |
כמה קלוריות בבגט?
בבגט יש 229 קלוריות ל100 גרם. בסך הכל, בגטים יכולים להיות חלק מתזונה מאוזנת ובריאה כמקור לסיבים, ויטמינים ומינרלים כל עוד אתם בוחרים בזני דגנים מלאים.