דובדבנים הם פינוק מזין ומתוק שיכול להוות תוספת נהדרת למגוון מנות שונות. קיימים מעל 1,000 זנים של דובדבנים והם מגיעים בשלל גווני אדום ואף צהוב. דובדבנים עשירים בנוגדי חמצון, פיטוכימיקלים, ויטמינים, מינרלים וסיבים. דובדבנים טריים מדורגים נמוך יותר מפירות רבים באינדקס הגליקמי. זה אומר שהם לא מעוררים תנודות חדות ברמות הסוכר והאינסולין בדם.
החומרים המזינים בדובדבנים יכולים לסייע בתמיכה במערכת בריאה ועשויים להפחית את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן.

בנוסף, הם מספקים מספר יתרונות בריאותיים אחרים, כמו למשל שיפור והגנה על מערכת הלב, תמיכה בתפקוד תקין של המוח, שיפור איכות השינה, הקלה בדלקות מפרקים ועוד. דובדבנים גם מסייעים לתמוך בהתאוששות השרירים בגלל התכונות האנטי דלקתיות שבהם.
ערך תזונתי של דובדבנים
דובדבנים – ערכים תזונתיים ל-100 גרם
קלוריות | 63 |
חלבונים | 1.1 גרם |
פחמימות | 11.8 גרם |
שומנים | 0.2 גרם |
כמה קלוריות בדובדבנים?
בדובדבנים יש כ-63 קלוריות ל-100 גרם. דובדבנים הם תוספת נפלאה לתזונה מזינה ומאוזנת. הפרי הקטן הזה הוא רב תכליתי ועשיר בטעם ומהווה דרך קלה להכניס חומרים מזינים חשובים לתפריט. ניתן לצרוך דובדבנים טריים, קפואים, מיובשים ולהוסיפם לשייקים, סלטים, מיצים או מאפים.