לחם הוא מזון בסיסי במדינות רבות. בדרך כלל מוכן מבצק העשוי מקמח, מים, שמרים, ותבלינים.
ניתן להכין לחם מדגנים שונים בזנים שלמים או מעודנים. המידע התזונתי ללחם משתנה לפי מותג וסוג, וכך גם מספר הקלוריות בלחם.
לחם קל הוא בעל ערך קלורי נמוך יותר מלחם ממוצע. ההבדל הקלורי נובע מהוספה של יותר סיבים תזונתיים ומים בתהליך האפייה. הוא מהווה חלופה טובה ללחם רגיל בתפריט הרזייה ומספק חומרי הזנה חשובים כמו מנגן, ברזל, זרחן, אבץ וויטמינים מקבוצת B.
ערך תזונתי של לחם קל
לחם קל מחיטה מלאה – ערכים תזונתיים ל-100 גרם
קלוריות | 166 |
חלבונים | 12.9 גרם |
פחמימות | 21.6 גרם |
שומנים | 3.1 גרם |
כמה קלוריות בלחם קל?
בלחם קל יש 166 קלוריות ל100 גרם. לחם מועשר לעתים קרובות בחומרים מזינים נוספים, וזנים של דגנים מלאים או נבטים עשויים להעניק מספר יתרונות בריאותיים. בצריכה מידתית, ניתן ליהנות מלחם קל כחלק מתזונה בריאה.