סטייק הוא אולי לא המאכל הראשון שעולה על הדעת כשמרכיבים תפריט בריא. למרות שנוהגים לקשר בשר אדום לבניית שרירים, הרבה אנשים חוששים לגבי בריאות הלב ולא בטוחים אם סטייק יכול להיות תוספת בריאה לתזונה שלהם.
סטייק הוא מקור מצוין לחלבון איכותי ומספק יתרונות שיכולים לעזור לענות על הצרכים התזונתיים שלך. בשר בקר מכיל תערובת של חומצות שומן רוויות ולא רוויות. החלפת בשרים מעובדים בסטייק טרי מבושל היא צעד טוב לקראת שיפור הרגלי האכילה שלכם.
תכולת השומן והחלבון בסטייק משתנה בהתאם לנתח הבשר ולאופן ההכנה שלו. ניתן להפוך סטייק לרזה יותר על ידי חיתוך השומן לפני הבישול ובחירת נתחי בשר רזים יותר. שיטת הבישול תשפיע גם היא על הערכים התזונתיים. לדוגמה, בישול סטייק עם מרגרינה או שמן יוסיף כ-100 קלוריות וכ-11 גרם שומן לכל כף.
ערך תזונתי של סטייק
סטייק – ערכים תזונתיים ל-100 גרם
קלוריות | 252 |
חלבונים | 27.29 גרם |
פחמימות | 0 גרם |
שומנים | 15 גרם |
כמה קלוריות בסטייק?
בסטייק יש 252 קלוריות ל100 גרם. על מנת להפחית בכמות הקלוריות, אתם יכולים לבקש מהקצב שלכם להסיר את השומן או לקנות סטייקים שכבר הסירו מהם את השומן הנוסף. בחרו שיטת בישול רזה כמו צלייה, בישול בתנור או בגריל לארוחה בריאה יותר.