הפרגית חביבה מאוד על הישראלים ונחשבת חלק מובחר, רך ועסיסי אבל בשל כך גם יקר ביחס לעוף הרגיל. מדובר על נתח ירכיים עוף טריים מפולטים, מהם מוציאים את העצמות מה שהופך אותם לכיפיים לאכילה. את הפרגית ניתן להכין במספר צורות, כאשר צורת ההגשה משפיעה על כמה קלוריות יש בפרגית. צורות ההגשה הנפוצות כוללות:
- פרגית צלויה בגריל
- סטייק לאחר טיגון קל
- אפיה או הקפצה עם ירקות
- טיגון עם ציפוי לחם (שניצלים)
- מתאים כמרכיב בשרי בתבשילים אסיאתיים
- שיפודי פרגית
כמובן שצורת ההגשה משפיעה מאוד אבל טריק אחד קטן יוריד את הערך הקלורי של הפרגית בצורה משמעותית – להגיש אותה ללא העור שעוטף את הבשר.
ערכים תזונתיים פרגית
ערכים תזונתיים פרגית ל-100 גרם (אם מורידים את העור ומבשלים):
קלוריות | 209 קלוריות |
חלבונים | 26 גרם |
פחמימות | 0 גרם |
שומנים | 11 גרם |
כמה קלוריות בפרגית?
בפרגית יש 209 קלוריות למאה גרם. מדובר בגרסה המבושלת ללא העור של הפרגית. שאר צורות ההגשה עתירות יותר בקלוריות. מבחינת ערך קלורי הפרגית עשירה יותר בקלוריות בהשוואה לחלקים אחרים של העוף כמו חזה עוף או שוקיים אך עם פחות קלוריות מאשר כנפי עוף.