צ׳יפס בדרך כלל מוגש כתוספת פופולרית או נשנוש בארוחת צהריים או ארוחת ערב. אפשר למצוא אותו כמעט בכל תפריטי מסעדות מזון מהיר, פסטיבלים, משחקי ספורט, או ארוחות ביתיות. הוא משולב בעיקר עם קטשופ או רטבים אחרים כמו מיונז, אלף האיים ואחרים.
צ'יפס נכנס בקלות לקטגוריה של המזונות הלא בריאים עבורנו מכיוון שהוא עתיר בשומן רווי ונתרן ועשוי לגרום לבעיות בריאותיות כמו השמנת יתר, סתימת עורקים, ועוד. ניתן להכין את החטיף המלוח מאפס באמצעות תפוחי אדמה טריים ולהשתמש בשיטת בישול שמפחיתה את תכולת השומן והקלוריות כמו שימוש ב-Air Fryer או אפייה בתנור.
ערך תזונתי של צ׳יפס
ערכים תזונתיים של צ׳יפס ל-100 גרם:
קלוריות | 196 |
חלבונים | 1.9 גרם |
פחמימות | 18.5 גרם |
שומנים | 13.1 גרם |
כמה קלוריות בצ׳יפס?
בצ׳יפס יש 196 קלוריות ל100 גרם. בעוד שתפוחי אדמה – המרכיב העיקרי בצ'יפס – הם מזון יחסית דל קלוריות ודל שומן, צ'יפס בדרך כלל עשיר בשומן, קלוריות ונתרן. אם אתם כוללים אותו בתזונה שלכם, מומלץ לצרוך צ'יפס במתינות או להימנע בשימוש מרובה בשמן. אפשר גם להכין צ׳יפס בתנור מירקות אחרים כמו גזר, בטטה, זוקיני ועוד.