אבקת חלבון ללא לקטוז – המומלצים שלנו

יוני 16, 2022

12 אבקות חלבון נבדקו
35 שעות מחקר
79 ביקורות שנבחנו
ללא פרסומות

די מדהים שלמרות שכ-68% מהאנשים ברחבי העולם מתמודדים עם אי סבילות ברמה מסוימת ללקטוז, עדיין הוא כל כך נפוץ במוצרים שאנחנו צורכים. אצל רבים זה לא בא לידי ביטוי באופן מובהק והם כלל לא מודעים לבעיה ולא מבינים את מקור תחושת אי הנוחות. 

במיוחד עבור אלו המודעים לבעייה שלהם עם הלקטוז (וגם עבור אלו החושדים שיש בעיה אבל לא בטוחים ורוצים לנסות לוותר עליו לתקופה), ריכזנו את מיטב אבקות החלבון ללא לקטוז שקיימות כיום בשוק. בחנו ובדקנו מעל 10 מוצרים בשביל לספק לכם 3 מוצרים עליהם תוכלו לבסס את תכנית התזונה והאימון שלכם באופן בטוח. 

אבקת חלבון TNT Whey

מדריך לרכישת אבקת חלבון ללא לקטוז

חלק מהאנשים הרגישים ללקטוז מניחים כי שייק חלבון (במיוחד שייק חלבון מי גבינה) הם מחוץ לתחום.
במציאות, עם זאת, יש הרבה שייקים של חלבון מי גבינה וסוגים אחרים של אבקות חלבון שהם בטוחים לחלוטין למי שאינו יכול לצרוך לקטוז.
 

אם מעולם לא קנית אבקת חלבון נטולת לקטוז, סביר להניח שיש לך שאלות לגבי יעילותה, כמו גם כיצד להחליט איזה סוג מתאים לך ביותר. ייתכן שאתה תוהה גם לגבי ההבדלים בין סוגים שונים של מקורות חלבון נטולי לקטוז (מי גבינה, חלבון ביצה, חלבונים צמחיים וכו׳)

להלן מספר גורמים מרכזיים שכדאי לזכור בעת רכישת אבקת החלבון נטולת לקטוז הטובה ביותר:

מהי אי סבילות ללקטוז?

הלקטוז הוא סוג של סוכר המופיע באופן טבעי בחלב של רוב היונקים. כאשר אדם רגיש ללקטוז, חסר לו אנזים המכונה לקטאז.
לקטאז ממלא תפקיד חשוב בפירוק הלקטוז כך שניתן לעכל אותו.

ככל שבני אדם מתבגרים, גופם נוטה לייצר פחות לקטאז. זו הסיבה שהרבה אנשים שהצליחו לצרוך חלב, גבינה ומוצרי חלב אחרים בצעירותם ללא בעיות כיום מתמודדים עם אי סבילות ללקטוז כמבוגרים. במקרים מסוימים, אי סבילות ללקטוז יכולה להתרחש גם לאחר שאדם עובר ניתוח או חווה זיהום ויראלי או חיידקי.

אי סבילות ללקטוז שונה מאלרגיה למוצרי חלב. אלרגיה לחלב היא תגובה חיסונית המתרחשת כאשר הגוף תופס תרכובות הנמצאות במוצרי חלב כפולשים זרים.
עם אי סבילות ללקטוז, הבעיה היא היעדר אנזים מסוים, לא בעיה במערכת החיסון.

איך תדעו אם אתם זקוקים לאבקת חלבון ללא לקטוז?

רוב האנשים ברחבי העולם חווים מידה מסוימת של אי סבילות ללקטוז. עם זאת, זו אינה בעיה אצל כולם, ולא תמיד קל לדעת אם זו בעיה עבורך או לא. האם תהית האם אבקת חלבון נטולת לקטוז מתאימה לצרכים התזונתיים הספציפיים שלך? אם אתה מתלבט לגבי שימוש בסוג זה של אבקת חלבון מול אופציה אחרת, שקול אם אין לך אחד מהתסמינים הבאים של אי סבילות ללקטוז: כאבי בטן ונפיחות, שִׁלשׁוּל, עצירות גזים.

מרבית התסמינים של אי סבילות ללקטוז קשורים לעיכול. עם זאת, ייתכן שתחוו גם תסמינים אחרים, פחות ברורים, כולל הדברים הבאים: כאבי ראש, עייפות, אקנה, קושי להתמקד, אֶקזֵמָה.

גבר מתאמן על יד קדמית

אם אדם מתמודד עם אי סבילות ללקטוז [1], הוא יחווה אחד (או יותר) מהתסמינים הללו לאחר צריכת מוצרי חלב.
התסמינים עשויים להופיע מיד, אך הם לעיתים קרובות מופיעים בהדרגה תוך מספר שעות או אפילו מספר ימים לאחר הצריכה.

זה דבר נוסף שמפריד בין אי סבילות ללקטוז לבין אלרגיה לחלב. התסמינים של אלרגיה (פריחה, קשיי נשימה וכו ') קורים בפתאומיות. הם גם דורשים טיפול רפואי מיידי. אחרת הם עלולים להיות קטלניים.

סוגי אבקות חלבון ללא לקטוז

אבקות חלבון רבות ושונות נכללות בקטגוריה ללא לקטוז. להלן כמה מהסוגים הפופולריים ביותר שניתן להשתמש בהן:

חלבון מי גבינה מבודד

חלבון מי גבינה מבודד הוא מוצר חלב שהסירו ממנו את כל השומן והפחמימות.
זה בעצם חלבון טהור והוא נספג בגוף בקלות רבה.
זה הופך אותו לתוסף חלבון אופטימלי לצריכה לאחר האימון.

חלבון ביצה

לאנשים שאינם יכולים לצרוך מוצרי חלב כלל (כלומר, הם לא רק נמנעים מלקטוז), חלבון ביצה יכול להוות אלטרנטיבה בטוחה.
הוא עשוי מאבקת חלבון ביצה.

חלבון בקר מבודד

חלבון בקר מבודד הוא עוד אופציה טובה לאנשים שצריכים להימנע מחלב.
מקורו בג'לטין (המגיע מפרסות בקר, אוזניים, עורות, רצועות ועצמות).
הוא מטופל בחום ולרוב מכיל כמויות גבוהות של פפטידים של קולגן, שיכולים להועיל לבריאות העור, השיער, הציפורניים והמפרקים.

חלבון מן הצומח

לבסוף, אבקות חלבון מהצומח הן אופציה בטוחה לאנשים המעוניינים להימנע מלקטוז וכן ממוצרים מן החי.
הם עשויים מצמחים כמו אפונה, זרעי קנבוס ובטטה.

כמה אבקות חלבון מהצומח, כגון אבקת חלבון אפונה, מיוצרות עם סוג אחד בלבד של חלבון.
אחרים כוללים תערובת של צמחים ליצירת פרופיל חומצות אמינו מלא.
אבקת החלבון מהצומח שעליה הלמצנו משתתפת במבצע זוגות על חלבון שיכול לחסוך לכם הרבה כסף ולמלא את מאגרי החלבון שלכם.

מה ההבדל בין חלבון מי גבינה לבין חלבון צמחי?

חלק מאבקות החלבון ללא הלקטוז המפורטות לעיל הן חלבוני מי גבינה, בעוד שאחרים הם חלבונים צמחיים. 

ההבדל העיקרי כאן הוא שאבקות חלבון מי גבינה נגזרות ממוצרים מן החי (חלב, במיוחד), בעוד שאבקות חלבון מהצומח, כמובן, מיוצרות אך ורק מחומרים צמחיים. 

אבקות חלבון מי גבינה, גם אם הן נטולות לקטוז, אינן מתאימות לטבעונים (צמחונים עשויים להימנע גם מהם).
יש אנשים הטועים בהנחה שללא לקטוז זהה לללא חלב.
בעוד שקיימות מספר אבקות חלבון שהן גם ללא לקטוז וגם ללא חלב, זה לא תמיד המקרה.
 

אם אתה עוקב אחר תזונה טבעונית, חשוב לקרוא בעיון את תווית המרכיבים לפני רכישה וצריכה של תוספי חלבון (ותוספי מזון בכלל).
זה עוזר לך להבטיח שאתה לא שותה בטעות שייק העשוי מאבקת חלבון שהיא נטולת חלב אך עדיין מבוססת על מרכיב אחר מבעלי חיים.

האם חלבונים מהצומח הם מקור חלבון מלא?

חלבונים צמחיים רבים אינם נחשבים לחלבונים שלמים.

 

מקור חלבון מלא הוא מקור המכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות שהגוף צריך כדי לבנות שרירים ולתפקד כראוי.
הגוף לא יכול לייצר חומצות אמינו אלה בעצמו וצריך להשיג אותן מהמזון או מתוספי מזון.

 

אם אבקת חלבון מהצומח מיוצרת עם צורה אחת בלבד של חלבון צמחי, ייתכן שזה לא יהיה חלבון מלא.

 

אולם בימים אלה, אבקות חלבון צמחיות רבות (כולל אלה שהוזכרו למעלה) מיוצרות באמצעות תערובת של מקורות צמחיים.
זה עוזר ליצרנים להבטיח לצרכנים לקבל כמויות נאותות של חומצות אמינו חיוניות.

 

אם אתה אוכל תזונה טבעונית או מעדיף להשתמש באבקת חלבון נטולת לקטוז מהצומח מסיבות אחרות, בדוק את רשימת המרכיבים כדי לראות אילו חלבונים צמחיים משמשים להכנתה. 

 

הסתכל גם על פרופיל חומצת האמינו שעל התווית.
רוב היצרנים מציגים פירוט כדי להראות שהם מספקים ללקוח חלבון מלא.

מה ההבדל בין חלבון מי גבינה המופק מבקר הניזון מעשב לעומת חלבון מי גבינה שאינו ניזון מעשב?

כפי שבטח שמתם לב ברשימה למעלה, כמה אבקות חלבון נטולות לקטוז מציינות על התווית כי הן מיוצרות מחלב מפרות שניזונות מעשב, בעוד שאחרות לא. מה ההבדל בין שתי אבקות החלבון הללו? האם אחת טובה מהשנייה?

בכל הנוגע לתזונה, אין כמעט הבדל בין החלבון שמקורו בפרה שניזונה מעשב בטבע בהשוואה לחלבון שמקורו בפרה שגדלה ברפתות התעשתיות. חלק מהאנשים עשויים להתלבט לגבי ההבדלים ביחסי חומצת שומן אומגה 3 או ריכוז של חומצה לינולאית מצומדת (CLA) במוצרים של פרות הניזונות מעשב לעומת פרות שגדלו באופן המקובל ברפתות התעשתיות, אך ההבדלים למעשה קטנים מאוד.
הם גם לא ממש חשובים כשמדברים על אבקת חלבון.

עם זאת, יש עדיין מקום לבחירה בחלבון המגיע מפרה הניזונה מעשב בר על פני חלבון מפרה שגדלה ברפת.
הסיבה לכך היא שבדרך כלל מטפלים בפרות הניזונות מעשב בדרכים אנושיות יותר מאשר בפרות שאינן ניזונות מעשב.
פרות הניזונות עשב מעמיסות פחות על הסביבה מאשר פרות שגדלו באופן מקובל (חלק מהמחקרים מראים כי הן אפילו מועילות לסביבה ועוזרות להפחית את הפחמן באטמוספירה).

למי שיש לו חששות לגבי רווחת בעלי חיים, השקעה באבקת חלבון המיוצרת ממוצרים של פרות הניזונות מעשב בטבע יכולה להיות דרך טובה להשפיע עם הכסף שלך. זה מאפשר לך להראות את תמיכתך בחקלאים המגדלים את בקרם באופן אתי ובר קיימא יותר. 

אם כי אם כבר מדברים על כסף, חשוב לציין שאבקות חלבון המיוצרות ממוצרים מפרות הניזונות מעשב הן לרוב יקרות יותר מאשר אבקות חלבון אחרות בשוק. אם יש לך תקציב מוגבל, אולי לא כדאי לך להוציא יותר כסף על מוצר רק כי יש עליו את המונח "Grass-Fed" על התווית.

אילו גורמים משפיעים על מחיר אבקת החלבון?

ישנם הרבה דברים שמשפיעים על מחיר אבקת החלבון. גורם אחד, כפי שכבר הזכרנו, הוא האם הפרות המשמשות לייצור אבקת החלבון ניזונות מעשב טבעי או מגודלות באופן מקובל ברפתות התעשייתיות.
להלן כמה גורמים נוספים המשפיעים על קביעת המחיר הסופי של אבקת חלבון:

איכות החומרים

מעבר לאיכות מוצרי החלב המשמשים לאבקת החלבון, גם איכות המרכיבים האחרים חשובה. 

אם אבקת חלבון מיוצרת ממרכיבים אורגניים, למשל, היא עשויה לעלות יותר מאופציה אחרת שאינה אורגנית.
ממתיקים מסוימים, כמו פירות נזיר וסטיביה, עשויים להיות גם יקרים יותר (ולכן מעלים את המחיר הכולל של אבקת החלבון) מאשר אפשרויות אחרות כמו סוכרלוז.

ריכוז חלבון

אם לאבקת חלבון יש ריכוז חלבון גבוה מאוד, היא עשויה לעלות יותר מאבקת חלבון המכילה כמות חלבון נמוכה יותר. 

זה נכון במיוחד כשמדובר באבקות חלבון המיוצרות עם מרכיבים מינימליים ואינן מכילות הרבה חומרי מילוי.
חומרי מילוי ותוספי מזון אחרים מסייעים ״למלא״ את האבקה ומאפשרים ליצרנים למכור אותה במחיר נמוך יותר (אך הם גם מוכרים מוצר באיכות נמוכה יותר).

אישורים

חלק מיצרני אבקת החלבון מוכנים להוציא כסף נוסף על מנת לקבל אישורים לגבי המוצרים שלהם על ידי גופים ממשלתיים מסוימים.
לדוגמה, ייתכן שהם ירצו לשלם כדי שהמוצר שלהם יהיה מאושר אורגני, טבעוני או נבדק שאינו מהונדס גנטית.

הם מוכנים לשלם עבור אישורים אלה מכיוון שהם מוסיפים אמינות וגורמים למוצרים שלהם למשוך יותר לקוחות מסוימים.
האישורים יכולים גם להעלות את מחיר המדבקה של אבקת החלבון, כיוון שהיצרנים נאלצו להשקיע יותר מראש.

בחור מתכונן לריצה

שאלות נפוצות

להלן תשובות לשאלות נפוצות אחרות שיש לאנשים כאשר הם מתחילים לקנות אבקת חלבון ללא לקטוז:

מדוע חלבון מי גבינה מתאים לאי סבילות ללקטוז?

לאנשים רבים המתמודדים עם אי סבילות ללקטוז נאמר כי הם צריכים להתרחק ממוצרי חלב לגמרי כדי להימנע מפני התסמינים השליליים. אמירה זו עשויה לגרום לאנשים מסוימים לגרד את הראש ולתהות מדוע זה בסדר להם לצרוך חלבון מי גבינה ללא לקטוז. 

הכל מסתכם בדרך העיבוד של החלב. 

חשוב לזכור שאבקות חלבון מי גבינה ללא לקטוז עשויות מחלבון מי גבינה מבודד.
חלבון מי גבינה מבודד, כפי שהוזכר למעלה, עובר עיבוד מספר פעמים לפני שהוא נמכר או משמש באבקות חלבון.
 

לאורך תהליך העיבוד, כל (או כמעט כל) השומן והפחמימות הנמצאים בחלב (כולל הסוכרים כמו לקטוז) מוסרים. מה שנשאר ברובו זה החלבון. 

מכיוון שאין שאריות לקטוז, רוב האנשים הסובלים מבעיה של אי סבילות ללקטוז מרגישים בסדר גמור כאשר הם צורכים אבקת חלבון מי גבינה. המפתח הוא לוודא שהיא עשויה מחלבון מי גבינה מבודד במקום צורה אחרת של מי גבינה, כמו תרכיז חלבון מי גבינה.

כיצד ניתן לדעת אם אבקת חלבון היא ללא לקטוז?

תמיד חשוב לקרוא את התווית של אבקת חלבון מסוימת לפני הקנייה כדי לוודא שהיא נטולת לקטוז.
בחלק מהאבקות תהיה הערה על התווית המציינת שהיא נטולת לקטוז.
 

אם זה לא המקרה, כדאי לעיין ברשימת המרכיבים.
כאשר אתה מחפש אבקת חלבון מי גבינה נטולת לקטוז, בדוק שהיא מיוצרת מחלבון מי גבינה מבודד במקום תרכיז חלבון מי גבינה.

תרכיז חלבון מי גבינה עובר פחות עיבוד מחלבון מי גבינה מבודד.
הוא עדיין מכיל לקטוז בסיום העיבוד, כמו גם ריכוזים גבוהים יותר של פחמימות ושומן.

האם אבקת חלבון ללא לקטוז טובה לירידה במשקל?

הוספת אבקת חלבון ללא לקטוז לשגרת התוספים שלך יכולה להיות מועילה אם אתה מנסה לרדת במשקל. יש לכך כמה סיבות.

 

ראשית, תוספת חלבון, באופן כללי, טובה לירידה במשקל.
זה עוזר לשמור על תחושת שובע לזמן ארוך יותר וכך יכול לעזור לך להימנע מאכילת יתר (חלבון נחשב לאב המזון המשביע ביותר).

 

חלבון נחוץ גם לבניית השריר [1] ושמירה על המסה הקיימת.
כאשר אתה עושה דיאטה, חשוב לעשות מה שאתה יכול כדי לשמור על מסת השריר.
ככל שיש לך יותר שרירים כך חילוף החומרים שלך יהיה מהיר יותר ותשרוף יותר קלוריות.
 

גם אבקות חלבון המיוצרות עם חלבון מי גבינה מבודד נוטות להיות נמוכות יותר בקלוריות מאשר אבקות המיוצרות עם תרכיז חלבון מי גבינה או הידרוליזט. הסיבה לכך היא שברוב המקרים, כמעט כולם חלבונים עם מעט מאוד פחמימות או שומנים.
זה הופך אותם לאופציה ידידותית יותר עבור אלה שמקפידים לעקוב אחר אבות המזון וכמות האוכל שלהם כדי לנסות לרדת במשקל.

האם אבקת חלבון ללא לקטוז טובה להשגת שרירים?

בנוסף לעובדה שאבקות חלבון נטולות לקטוז עובדות היטב עבור אלה המנסים לרדת במשקל, ניתן גם להשתמש באבקת חלבון נטולת לקטוז לצורך עלייה במשקל או שריר. אחרי הכל, אבקות חלבון ללא לקטוז, במיוחד אבקות חלבון מי גבינה, מכילות חומצות אמינו חיוניות שהגוף צריך כדי להתאושש מאימונים ולבנות שרירים.

 

עם זאת, ייתכן שיהיה עליך להוסיף מרכיבים נוספים לשייק החלבון שלך כדי לעלות את כמות הקלוריות שבו.
אם אתה לא אוכל עודף קלוריות (אוכל יותר ממה שאתה שורף), לא תוכל להעלות משקל ושרירים.
 

שקול לערבב את אבקת החלבון שלך עם חלב במקום מים (אתה יכול להשתמש בחלב קוקוס מלא שומן אם אתה עוקב אחר תזונה טבעונית או נמנע מצריכת חלב רגיל) כדי להגדיל את כמות הקלוריות.
אתה יכול להוסיף מרכיבים אחרים כמו חמאת אגוזים, פירות, וגם אגוזים או זרעים.

 

אבקת חלבון TNT Whey
יותם פרל
יותם פרל
דילוג לתוכן