גוג'י ברי מתכונים ושימושים

יוני 19, 2022

בואו נכיר את הגוג'י ברי הקסומים האלה קצת יותר טוב, מבחינת הטעם והיתרונות הבריאותיים שלהם, עם חמשת הטיפים המובילים האלה לשימוש בגוג'י ברי.

אמא טבע באמת התעלתה על עצמה כשיצרה עולם של פירות יער מתוקים בצבעים בוהקים.
מעבר לטעם הטעים ולצבעים היפים שלהם, הפירות הזעירים אלה הם אחד מהמזונות שמכילים הכי הרבה חומרים מזינים בעולם הצומח, והם מספקים שפע של יתרונות בריאותיים.

אני בטוח שטעמתם כבר מגוון של פירות יער נפוצים יותר, כגון אוכמניות, פטל, תותים ואוכמניות, אבל האם אי פעם ראיתם את הגוג'י ברי האקזוטי ותהיתם מה אפשר לעשות איתו? ובכן, הנה התשובה לשאלה זו.

במאמר זה אשתף איתכם מידע אודות היתרונות של הגוג'י ברי, בנוסף ל-5 הדרכים הטובות ביותר שלי באמצעותם אפשר ליהנות מפירות היער האדומים והמתוקים האלה במגוון רחב של דרכים, כמו בשייקים, סלטים, קערות ארוחת בוקר, בתערובות גרנולה ובמאפים.

למעשה, הקיץ הוא הזמן הטוב ביותר לנסות את פרי היער החדש והמרענן הזה, בגלל שעכשיו הוא נמצא בשיא העונה שלו.
אבל גם כשהקיץ נגמר אפשר למצוא את פרי היער הזה.
חפשו גוג'י ברי מיובשים, הם זמינים כל השנה ברוב חנויות המזון הטבעי.

גוג'י ברי מיובשים

הערכים התזונתיים של הגוג'י ברי

מקורם של הגוג'י ברי, הנחשבים כחלק ממשפחת פירות הליציום, הוא באסיה, במיוחד באזורים הצפון מערביים של סין ונעשה בו שימוש למטרות רפואיות וכמאכל. עם זאת, הוא גדל גם במקומות אחרים בעולם, כולל ארה"ב וקנדה.
גידלתי שיח גוג'י ברי בגינה שלי בכפר סבא רק בשנה שעברה, ואני יכול למצוא גוג'י ברי טריים בשוק ליד הבית שלי בתקופת הקיץ.

כמו רוב פירות היער, הגוג'י ברי מלא בפוטנציאל בריאותי.
מנה של גוג'י ברי (כ-30 גרם) מכילה 23 קלוריות והיא הכמות היומית המומלצת לצריכת גוג'י ברי, מה שהופך אותם לחטיף דל קלוריות נהדר עם תגמולים תזונתיים נהדרים.

פירות אלה מהווים גם מקור טוב לוויטמינים A ו-C, ברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים.
על פי מחקרים רבים,  באופן מסורתי נעשה שימוש בפירות הליציום במטרה להשיג מגוון יתרונות בריאותיים, כגון עזרה בחיזוק המערכת החיסונית, ויסות הסוכר בדם, הגנה מפני סרטן ושיפור תפקוד העין. היום אפשר לשלב תוספי תזונה כמו תוספי ברזל, אשלגן המכילים רכיבים דומים לגוג'י ברי ובכך להכפיל את יעילות החומרים המזינים האלו.

התכונות נוגדות החמצון הגבוהות שלהם עשויות לשחק תפקיד בשמירה על תפקוד התא, מניעת מחלות לב ושיפור הבריאות הכללית.
גוג'י ברי הם מעדן בריא וטעים מאוד, הוא כל כך טעים שהוא יקלט מצויין גם בדיאטה לילדים שלכם. ראו את שלושת מוצרי הגוג'י ברי המומלצים ביותר שלנו והתחילו לשדרג איתם את הארוחות שלכם.

גוג'י ברי במטבח

עם צבע אדום עמוק וטעם מתקתק, הגוג'י ברי מספקים גיוון למתכונים, בין אם הם טריים או מיובשים.
כשהם טריים ובשלים, פירות היער העסיסיים האלה רכים ויש להם גבעולים ירוקים, מה שגורם להם להיראות קצת כמו עגבניות שרי קטנטנות. המרקם הלעיס של הגוג'י ברי היבשים דומה לזה של צימוקים וחמוציות מיובשת, מה שהופך אותם לתוספת מושלמת עבור מגוון רחב של מנות.

כדאי לכם ליהנות מהם בעונה שלהם כשהם עוד טריים, אם אתם מצליחים למצוא אותם.
עם זאת, הם בדרך כלל זמינים בצורתם המיובשת לאורך כל השנה ונמכרים ברשתות השיווק, אך יש מקורות שבהם נמכר גוג'י ברי במחיר טוב ובאיכות גובהה יותר.

הטעם הייחודי של הגוג'י ברי גורם להם לבלוט במנות מתוקות ומלוחות כאחד.
אני אשתף איתכם כאן את 5 השימושים הטובים ביותר שמצאתי לגוג'י ברי במטבח כדי לעורר קצת יצירתיות וגיוון חדשים במטבח שלכם.

5 השימושים הטובים ביותר של הגוג'י ברי

1. הכנת תערובת מלאה במזונות על

שום דבר רע לא יכול לצאת מתערובת מרעננת שמספק לכם המון חומרים מזינים!
קערת גוג'י ברי כזאת היא פינוק שמלא בחומרים מזינים והיא מתאימה כארוחת בוקר, ארוחת ערב, חטיף או כקינוח בריא שנועד לתת לכם כוח להמשך היום.

פשוט תערבבו אותם עם פירות עונתיים אחרים לבחירתכם, חלב סויה לא ממותק ותוספת זרעי צ'יה, הוסיפו גרנולה, זרעים, אגוזים וקוקוס. – פשוט הוסיפו גוג'י ברי בתערובת עצמה, ומעליה.

המציאו מתכון גרנולה בריא בעצמכם, והוסיפו אליו גוג'י ברי.

2. תערובת גרנולה וגוג'י בריאה

אחת הדרכים הטובות ביותר להשתמש בגוג'י ברי בבישול היא הכנת תערובות גרנולה תוצרת בית שניתן להתאים אישית בדרך שאתם הכי אוהבים. אתם יכולים לערבב אגוזי מלך, פקאנים, גרעיני דלעת, קוקוס מיובש לא ממותק, גוג'י ברי מיובשים, שוקולד צ'יפס ללא חלב, שיבולת שועל וזרעי צ'יה, ואז לאפות אותם יחד כדי ליצור גרנולה מוזהבת וטעימה.

החלק הטוב ביותר בהכנת גרנולה תוצרת בית הוא שאתם יכולים להוסיף כמה מרכיבים שאתם רוצים ואוהבים.
נסו את המתכון שלי – לבנדר גרנולה אוכמניות, ופשוט החליפו את האוכמניות עם גוג'י ברי מיובשים.

זוהי ארוחת בוקר או חטיף סופר פשוט אך עם זאת מזין, שמספק כמות נהדרת של אנרגיה.
זה גם חטיף נחמד ומזין שאפשר לקחת אתכם כשאתם מבצעים שליחויות, אם אתם נמצאים בדרך לעבודה או סתם מסתובבים מחוץ לבית.

השילוב של אגוזים, זרעים, פירות יבשים ושיבולת שועל ממלאים את הגרנולה תוצרת בית זו בשומנים בריאים ללב, אומגה 3, סיבים, חלבון, מינרלים, ויטמינים ופיטוכימיקלים רבי עוצמה עם נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות.

קערה עם פירות וגוג'י ברי

הכינו סלט טרי

הגוג'י ברי מהווים תוספת נהדרת לסלטים מרעננים ומזינים, מתוקים ומלוחים כאחד. להלן אחד המתכונים הפשוטים האהובים עלי:

סלט הדרים עם גוג'י ברי, אגוזים ואבוקדו

 

  •       שימו יחד בקערה:
  •       4 עלי חסה ירוקים חתוכים
  •       1 אבוקדו, פרוס
  •       תפוז אחד, קלוף, פרוס
  •       ½ כוס אגוזי מלך
  •       ½ כוס גוג'י ברי טריים או מיובשים
  •       לשפוך מעל:
  •       1 כף שמן זית כתית מעולה
  •       ½ לימון, סחוט
  •       לפזר מעל:
  •       ¼ כפית מלח ים
  •       ¼ כפית גרגירי פלפל טריים
  •      להגיש! מספיק ל-4 מנות.

4. לאפות את הגוג'י ברי ולקבל פינוק

אתם יכולים להכין פינוק מתוק בטירוף על ידי הכנסה של הגוג'י ברי במאפינס מקמח מלא, כמו המאפינס האלה.
פשוט החליפו את האוכמניות במתכון הזה – או במתכון אחר שאתם אוהבים – עם גוג'י ברי טריים או מיובשים, ואתם מוכנים לצאת לדרך.

אתם יכולים גם להשתמש באסטרטגיה הזו במתכוני אפייה רבים אחרים, כגון עוגות, עוגיות חלבון, ותערובות פנקייק חלבון טעימות.
החליפו את האוכמניות, את הפטל או את האוסנה בכל מתכון אפייה שאתם רוצים עם הגוג'י ברי ותקבלו טעם קסום.

קערה עם גוג'י ברי ושייק ירוק

5. הכינו פרפה משובח

פירות היער האלה מהווים תוספת מצוינת ליוגורט צמחי נטול חלב [1].
כיום ניתן למצוא יוגורטים נפלאים על בסיס צמחי העשויים מצמחים כמו קוקוס, שקדים, סויה, אורז, שיבולת שועל ועוד.

אתם רוצים לוודא שיש ביוגורט כזה לפחות 6 גרם חלבון למנה, כך שתוכלו לקבל כמות טובה של חלבון מהמתכון הזה.
לאחר מכן השתמשו ביוגורט הצמחי שלכם כבסיס לפרפה יפהפה – פשוט פזרו מעליו גרנולה וגוג'י ברי טריים או מיובשים בתוך כלי זכוכית או אפילו צנצנת רחבה. נסו את המתכון הקל הזה של פרפה יוגורט ופירות יער, והחליפו כמה מפירות היער בגוג'י ברי.

זוהי דרך סופר פשוטה להכין חטיף טעים, ארוחת בוקר מזינה או קינוח בריא.

יותם פרל
יותם פרל
דילוג לתוכן