דלקת בדרכי השתן היא בעיה נפוצה, לא נעימה ואף מסוכנת במקרים קיצוניים. למרבה המזל, חומץ תפוחים לדלקת בדרכי השתן, לצד פתרונות טבעיים נוספים, יספקו מענה מעולה, הן במישור המניעתי והן במישור הטיפולי.
קראו כתבה זאת לקבלת טיפים להתמודדות עם המחלה באמצעות אימוץ מספר הרגלים חדשים ותזונה נכונה ומאוזנת.
מה גורם לדלקת בדרכי השתן?
כ-40% מהנשים סובלות מדלקות בדרכי השתן מספר פעמים בחייהן. כאשר הפעמים הראשונות מגיעות לרוב כבר בגיל הילדות ולעיתים מדובר בבעיה כרונית.
באופן מדהים, במרבית המקרים, לא ניתן לאבחן את הגורם המדויק למחלה.
עם זאת, מחקרים מראים שבכ-20% מהמקרים הדלקת מגיעה כתוצאה מיחסי מין. המיקום של דרכי השתן בסמיכות לנרתיק מספק לחיידקים המזהמים אפשרות להתיישב באזור וליצור דלקת. על מנת להקטין את הסיכון, הקפידו על מתן שתן עד חצי שעה לאחר סיום האקט המיני. ובמידה ומתאפשר, שטיפת האזור במים ובאמצעות סבון עדין.
אפשרות נוספת להדבקות היא הגעת חיידקי האי-קולי מאזור המעיים והצואה. זאת משום שהשופכה אצל נשים קרובה לפי הטבעת וחיידקים מאזור זה נוטים לעבור בקלות לאזור הנרתיק. על מנת להמנע מהם יש להקפיד על הגיינה טובה ולנגב את האזור היטב לאחר הביקור בשירותים. כמו כן, להקפיד על הלבשה תחתונה נקייה ובמידה הנכונה.
גורמים נוספים שעשויים לתרום להווצרות דלקת בדרכי השתן הינם: עישון, שתייה מועטה מידי, הריון, חוסר איזון חיידקי במעיים הנגרם בדרך כלל כשלא נלקחת פרוביוטיקה יחד עם האנטיביוטיקה כשהיא נלקחת לעיתים קרובות, אורח חיים ותזונה לקויים, חוסר איזון הורמונלי, התאפקות מהטלת שתן, חולשה כללית של מערכת החיסון ונטייה גנטית.
כיצד עוזר חומץ תפוחים לדלקת בדרכי השתן?
למרבה המזל, יש מגוון דרכים לצמצם את תחושת אי הנוחות ולטפל בבעיה באופן טבעי. האנטיביוטיקה [1] אמנם מחסלת את הדלקת ביעילות אך אינה מסייעת כלל במניעתה ואף מסבה נזק בשימוש תדיר.
מבין מגוון השיטות הטבעיות, היעילות של חומץ תפוחים לדלקת בדרכי השתן היא גבוהה ביותר ומתבססת על מחקרים וניסיון של שנים. הוא מסייע כאמור, הן כגורם מטפל והן כאמצעי מניעתי.
ההרכב העשיר באנזימים, אשלגן, ברזל ומגנזיום, מסייע למנוע הצטברות של חיידקים בדרכי השתן. עוזרת במיוחד בהתמודדות עם הדלקת, החומצה האצטית רבת העוצמה. זו התרכובת הטובה ביותר לחיטוי טבעי, שהורגת אפילו חיידקים עמידים ביותר ויוצרת סביבה מתאימה בשביל שהחיידקים הבריאים יוכלו לשגשג.
המינון הנכון של חומץ תפוחים בתפריט היומי שלכם הוא 2 כפיות ביום.
אם אתם לא מחבבים את טעמו (אתם בחלט לא לבד בקטע הזה), אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא:
- מרתיחים כוס מים חמים, אליה מוסיפים:
- 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני איכותי
- 2 כפיות תרכיז חמוציות ללא סוכר
- 7-8 טיפות סטיביה להמתקה
- קמצוץ קינמון
ויש בידיכם, תרכובת מועילה וגם טעימה. שתייה מהנה!
אילו מאכלים נוספים מומלצים נגד דלקת בדרכי השתן?
- באופן כללי ובייחוד כשנדבקים, יש להרבות בשתיית מים. לפחות 2 ליטר מים ביום על מנת לשטוף את החיידקים באופן סדיר מדרכי השתן.
- לאכול מזונות פרה-ביוטיים ופרוביוטיים כמו: שום, בצל, אספרגוס, בננה ומתכונים של גוג'י ברי, (או תוספים פרוביוטיים מומלצים אם אינכם צורכים מספיק)
- לחזק את מערכת החיסון עם מאכלים עתירי אבץ כגון: טחינה, קינואה, עדשים, ועוד.
- לשלב מאכלים עשירים בויטמין C כמו: פלפלים, תרד, עגבניות, כרוב, ברוקולי, ועוד.
- לצרוך מזונות עשירים בחומצות שומן חיוניות למשל: דגי סלמון, אבוקדו, אגוזים (בצורתם הטבעית), זרעים, ועוד.
- מיצים ירוקים – למשל מיקס מיץ סלרי או מיץ פטרוזיליה בשילוב מלפפונים (במידה ויש לכם מסחטה מתאימה בבית).
- מיץ חמוציות ללא סוכר – חמוציות לדלקת בשתן אולי השיטה המפורסמת מכולן וגם יעילה במיוחד. זה מונע מחיידקי האי-קולי להדבק על דפנות דרכי השתן, לכן זהו אמצעי מניעתי מעולה. בנוסף, מסייע בויסות pH השתן ומוריד את תחושת אי הנעימות בעת מתן השתן ומגביר את תגובת המערכת החיסונית.
ממאכלים אלו כדאי להימנע
בתקופת המחלה וכדי להימנע ממנה בשוטף כדאי להגביל צריכת פחמימות, סוכר ומזונות מעובדים. אלו עוזרים לחיידקים במעיים ובדרכי השתן להתרבות ולהתחזק. כמו כן, כדאי להימנע ממוצרי חלב, חיטה ולא לאכול גלוטן, כאשר המחלה מתפרצת.
לסיכום
מבט חטוף ברשימת גורמי המחלה מלמד שעלינו לאמץ מספר הרגלים בתחום ההגיינה, התזונה וניהול אורח חיים בריא, על מנת למזער את סיכויי ההדבקות. פתרון יעיל במיוחד מספק לנו חומץ התפוחים לדלקת בדרכי השתן, לצד רכיבים טבעיים נוספים מועילים כמו: מיץ חמוציות, שום, מגוון תבלינים ומיצים, שיעזרו להתגבר על התופעה המציקה בקלות.
אנחנו בדקנו וחקרנו על מנת לאתר את חומץ התפוחים המומלץ ביותר. כנסו לרשימה שלנו דרך הלינק.