נשנושים בריאים

ספטמבר 6, 2022

כאשר תוקף אתכם חשק עז לנשנוש בצהריים או לפני השינה, זה לא תמיד פשוט לשלוט בעצמנו ולהתעלם ממנו. אבל אין צורך להתעלם לחלוטין מהתשוקות האלה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לנשנש בצורה חכמה יותר. קיימות אפשרויות רבות לחטיפים קלים ומזינים שיעזרו להקל על החשקים.

 ריכזנו לכם 10 חטיפים בריאים שיעזרו לכם לספק את החשק העז לנשנוש. הארוחות האלה עשירות בסיבים, ויטמינים ומינרלים, ועשויות להעניק תחושת שובע לזמן ממושך יותר.

1. אגוזים ושקדים

אגוזים ושקדים הם תמיד בחירה טובה כשזה מגיע לנשנושים בריאים, מכיוון שהם עשירים בסיבים, חלבון ושומנים בריאים. בעוד שכל סוגי האגוזים מזינים, הם מספקים יתרונות שונים. לדוגמה, אגוזי לוז מכילים כמות גבוהה של חומצה פולית, שעוזרת ליצירת תאים אדומים ולהתפתחות תקינה של התאים, ואגוזי ברזיל עשירים בסלניום, שעשוי לסייע בחיזוק המערכת החיסונית, תמיכה בתפקוד התקין של בלוטת התריס ובהורדת הסיכון למחלות לב.

רק שימו לב לא להגזים בכמויות. בעוד שאגוזים עשירים בשומנים טובים, הם גם עשירים בקלוריות ולכן חשוב לשים לב לגודל המנה. אכילת אגוזים במתינות (כמו כל דבר) היא הדרך הטובה ביותר ליהנות כראוי מכל היתרונות שיש לאגוזים להציע. הקפידו לצרוך אגוזים ושקדים טבעיים ולא קלויים או מצופים במלח או סוכר.

כוס עם אגוזי מלך

2. אבטיח

אבטיח הוא פינוק מרענן, מרווה ודל בקלוריות. הוא מכיל הרבה מים (כ- 92%) ועשיר בוויטמינים ומינרלים כמו A, B6 ו-C ואשלגן. גוון הצבע שלו מגיע מנוגד החמצון ליקופן, שיש לו חשיבות רבה במניעת סוגים מסויימים של סרטן ומחלות לב. חתכו אותו לפרוסות או לקוביות ותהנו מחטיף מרענן ביום קיצי.

3. בטטה אפויה

בטטה נהדרת גם כשלעצמה כחטיף ממלא או ארוחה קטנה. לא רק שטעמה מדהים אלא שהיא גם טובה לבריאות. הבטטה היא בעלת ערך גליקמי נמוכה יחסית, כלומר היא אינה מעלה את רמת הסוכר בדם. היא עשירה במינרלים חשובים כמו אשלגן ומגנזיום.

 אפשר להכניס בטטה לתנור (או למיקרוגל) ולפזר מעט קינמון מעל. אתם יכולים גם להכין צ'יפס בטטה ביתי או פירה בטטה עם אגוזי פקאן קצוצים.

4. חומוס

חומוס הוא חטיף מזין העשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים חשובים כמו אבץ, ברזל, נחושת ומגנזיום. על אף שחומוס מצוין כחטיף, מה שאתם משלבים איתו אולי לא תמיד. אנחנו יודעים כמה זה מפתה להעמיס פיתה, לחם או קרקרים, אבל אם אתם מחפשים אופציה של חטיף בריא יותר ודל פחמימות, אולי כדאי לכם ללכת על תוספת של ירקות חתוכים, כמו מקלות סלרי, גזר ומלפפון.

5. סלט יווני

סלט יווני הוא לא רק יפה למראה עם כל הצבעים העזים, אלא גם טעים ומזין להפליא. המנה דלה בקלוריות מכיוון שהיא עמוסה בירקות וברכיבים תזונתיים בריאים, וניתנת להתאמה אישית בקלות אם אתם נמנעים ממרכיב מסוים. באופן מסורתי, סלט יווני מורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל, גבינת פטה, זיתים ושמן זית, אבל תמיד אפשר להוסיף עוד מרכיבים לצלחת. ניתן להוסיף חלבונים רזים, כגון עוף או דג, ואף פרוסות אבוקדו.

6. טוסט אבוקדו

טוסט אבוקדו הוא נשנוש נהדר וממלא. אבוקדו עמוס בסיבים ושומנים בריאים כמו אומגה 3 ו-6, וכשאתם משלבים אותו עם לחם בריא (למשל, דגנים או קמח מלא) תקבלו כמות אף גבוהה יותר של סיבים וגם מינרלים חשובים כמו מגנזיום, סלניום, מנגן וזרחן. זהו חטיף פשוט ומהיר להכנה וניתן להוסיף רכיבים נוספים מעל בשביל הגיוון, כמו פרוסות סלמון, עגבנייה או בצל.

7. תפוח עם חמאת בוטנים

תפוחים עשירים בסיבים הנקראים פקטין [1], אשר עשויים לעזור לבריאות המעיים ולמערכת החיסונית שלכם. בשילוב עם חמאת בוטנים, זו מנה שעשויה להחזיק אתכם שבעים למשך זמן ארוך יותר. כאשר נהנים ממנה בכמויות מבוקרות, חמאת בוטנים היא חטיף בריא נהדר עם תכולת חלבון גבוהה. ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים או אגוזי לוז בשביל הגיוון.

8. אדממה

אדממה מהווה חטיף טעים, מספק וקל להכנה. לאדממה יש המון יתרונות בריאותיים. פולי הסויה עשירים בחלבון כמו גם בסיבים, ויטמין  K, B9 והוא נחשב מאכל עשיר בברזל. אדממה עשוי לסייע בהורדת כולסטרול ובויסות תקין של סוכר בדם. אדו את תרמילי הסויה ופזרו מלח מעל או תבלו ברוטב צ׳ילי, אבקת שום או פלפל חריף לפי טעמכם.

9. חטיפי גרנולה

אם אתם משתוקקים למשהו מתוק שבאמת ימלא אתכם, חטיפי גרנולה עשויים לעשות את העבודה. הם עמוסים במרכיבים טעימים ומזינים כמו חמאת בוטנים, שיבולת שועל, שקדים, קינואה, שוקולד וגרעינים. חטיפים אלו בדרך כלל עשירים בסיבים, ומספקים חטיף נהדר לנשנוש על הדרך.

 שימו לב באילו חטיפי גרנולה אתם בוחרים, שכן חלקם עשירים בסוכר ופחמימות. קראו את הרכיבים שעל האריזה על מנת להבדיל בין אלה לבין הגרסאות הבריאות יותר. על התוויות בדרך כלל תמצאו ברכיבים תוספת סוכר וממתיקים.

10. פופקורן

פופקורן הוא חטיף מצוין, ואתם אפילו לא צריכים לשבת באולם קולנוע כדי ליהנות ממנו (למעשה, כנראה שעדיף שלא, מכיוון שפופקורן גדול בבית הקולנוע יכול להכיל כמעט 1000 קלוריות והרבה מאוד נתרן). אז למרות שאנו עשויים לשייך פופקורן עם גיגית ענקית של החומר החמאתי, הפופקורן שבאמת כדאי לנשנש הוא גרסה ביתית בריאה יותר.

 פופקורן מכיל מינרלים חשובים כמו נחושת, אבץ ואשלגן, והוא עשיר בסיבים, מה שיסייע לגרום לכם להרגיש תחושת שובע. תבלו את הפופקורן שלכם במלח ים, פפריקה, צ'ילי ליים או מעט סוכר קינמון כדי להשיג את הטעם שאתם אוהבים.

יותם פרל
יותם פרל
דילוג לתוכן