מהי אבקת חלבון האפונה הטובה ביותר? – סקירות ומדריך לקנייה

יולי 12, 2022

23 אבקות חלבון נבדקו
44 שעות מחקר
72 ביקורות שנבחנו
ללא פרסומות

אבקת חלבון אפונה היא אחת מאבקות החלבון הצמחיות הפופולריות ביותר בשוק, הן באירופה והן בארה"ב. כשזה מגיע לאבקת חלבון טבעונית, קיימות כמה אפשרויות, כאשר המתמודדים העיקריים הם חלבון סויה וחלבון אפונה, שניהם מוצרי אבקת חלבון טבעוניים מעולים.

הכנו לך כאן רשימה של אבקות חלבון אפונה הטובות ביותר שאתה יכול לקנות, בין אם אתה מנסה לרדת במשקל או להעלות שרירים.

מהי אבקת חלבון אפונה?

אבקת חלבון אפונה מופקת מאפונה צהובה.
מה שהופך אותה לאידיאלית עבור טבעונים ואנשים עם רגישות למוצרי חלב (מי גבינה) או סויה. 
חלבון אפונה עצמו הוא מקור חלבון איכותי המכיל רמות גבוהות של ברזל וחומצות אמינו BCAA .

בשל תכולת החלבונים ורמת ה-BCAA בה, אבקת חלבון אפונה שימושית מאד בקרב מתאמנים המנסים לרדת במשקל ולעלות מסת שריר. 

למעשה, מחקר אחד מצא שהיא יכולה לעזור להפחית את צריכת הקלוריות ב -12% אם היא נצרכת 30 דקות לפני הארוחה.

מה לחפש בתוסף חלבון אפונה

1.. אורגני

אם אתה יכול להרשות לעצמך את זה, אבקה אורגנית בהחלט עדיפה! 

אבקות חלבון אורגניות מיוצרות ממרכיבים שלא רוססו בכימיקלים וחומרי הדברה שיכולים לחדור אל תוך האוכל שלנו ולפגוע בנו.

מחקר אחד מצא כי המעבר לתזונה אורגנית מפחית את רמת הרעלים בגופך באופן דרמטי, כאשר רעלן הנקרא "malathion" מופחת ב -95% במעבר לתזונה אורגנית.

2. כמות הקלוריות לגרם חלבון

כפי שאתה אמור לדעת, הקפדה על כמות קלוריות היא היבט חיוני של פיתוח גוף טבעוני, או כל משטר
פיתוח גוף והרזיה לצורך העניין.
 

לכן, כאשר אתה קונה את חלבון האפונה שלך, עליך לנתח היטב את יחס הקלוריות-חלבון ולבדוק אם הכנת שייק חלבון טבעוני עם אבקה זו תגרום לך להיות מעל או מתחת לכמות הקלוריות שאתה צריך ביום.

3. טעם

איך אתה מתכוון להשתמש בתוסף?
אם אתה מתכוון להשתמש בו לאפייה או לבישול, סביר להניח שתרצה לבחור באבקת חלבון נטולת טעם.
 

מצד שני, אם אתה רק הולך להכין שייק חלבון טבעוני בסיסי או שייק פירות עם אבקת חלבון אפונה, אז כדאי לבחור אבקת עם טעם שאתה אוהב.

תופעות לוואי אפשריות

1. תכולת נתרן גבוהה

אם אתה צריך להגביל את צריכת הנתרן שלך, אבקת אפונה עלולה להוות בעיה מסוימת מכיוון שהן עשירות יחסית בנתרן. בממוצע, כל מנה מכילה בערך 110-390 מ"ג.

 
עם זאת, אבקת חלבון טבעונית העשויה מאפונה נוטה להיות בטוחה לחלוטין ותופעות לוואי שליליות הן נדירות ביותר. במקרה הבלתי סביר שאתה חווה תופעת לוואי, התייעץ עם רופא.

 

2. התפרצויות שיגדון (גאוט – דלקת מפרקים)

אפונה חצויה (ממנה מגיעות האבקות) עשירה בפורינים, חומרים המעודדים ייצור של חומצת שתן בגופכם. 

אם היו לך בעיות של דלקות מפרקים, חומצת שתן עלולה לגרום להתלקחות מחודשת של התופעה.

 
עם זאת, אם אתה קורא את מאמר זה, אתה כנראה טבעוני [1], בריא, שעושה הרבה פעילות גופנית, כך שאין צורך לדאוג יותר מדי.

חלבון אפונה לעומת מי גבינה

מפתחי גוף יכולים להשתמש במגוון אבקות חלבון להעלאת מסת שריר ולשמור על עצימות עבודה בחדר הכושר לאורך זמן. שניים מהנפוצים ביותר הם חלבון אפונה ומי גבינה.

ההבדל הברור ביותר הוא שמי גבינה מגיעים מחלב פרה, ולכן הוא אינו טבעוני.
לעומת זאת, אבקה שמקורה באפונה אינה מכילה מוצרים מן החי, מה שהופך אותה לאבקת חלבון טבעונית מצויינת.

כאשר אתה שם את שתי האבקות זו לצד זו, הן דומות למדי, אם כי חלבון אפונה אינו מכיל כמות BCAA כמו חלבון מי גבינה.
עם זאת, אבקת אפונה מכילה כמעט פי 3 יותר ארגינין מאשר מי גבינה, חומצת אמינו חשובה המקושרת מאד לבניית שרירים.
 

יש הטוענים כי לחלבון האפונה יש טעם גרוע יותר מחלבון המבוסס על גבי מי גבינה, בעל מרקם דמוי לכלוך כמעט.
ובכל זאת, ניתן להסוות זאת בקלות על ידי ערבוב עם ירקות ופירות בתוך השייק.

יותם פרל
יותם פרל
דילוג לתוכן